pladsen  
 

<< udstillinger   fotos   presse   www   videointerview  
Mustang Twilight 

Uffe Holm

Nøgen og nedsænket i en høj opløsning af salt, i totalt mørke og med alle ydre indtryk lukket ude, bliver din krop det eneste anker og dine tanker det eneste stop. Dine bevægelser får bølger til at rulle ud mod siderne af isolationstankens indersider, men når de ruller tilbage igen mod kroppen, møder de en krop som ikke længere er til. Faldet ind i bevidstheden, med hjertet som metronom og åndedrættet som motor, eller omvendt, projicerer billeder på nethinden. Glimtvise flerdobbelte eksponeringer. Déjà vu’er fra en fælles genetisk hukommelse.
/
Man kører ad vejen, den slagne vej, og ud i det unge land med den gamle sjæl, hvor ørkenen er rammen og havet et spejl, eller omvendt, fremmaner syn om artefakter og dyr kommer frem af dybet. Åndedyr tager hud på og danser i rundkreds om maskinen, der brøler.

Værkerne på udstillingen Mustang Twilight består overordnet af lys, papir eller bomuld og fundne objekter. De er skabt på baggrund af et tænkt ophold i en isolationstank, hvor den amerikanske ursuppe fra 1969 bobler op og brister med referencer til kultfilm, kunst, videnskabelige eksperimenter og mytedannelser fra den periode i vores udvikling, hvor oprøret og udvidelsen af bevidstheden stod højt på dagsordenen.
Ligheden mellem udstillingsstedet Pladsen og en isolationstank er påfaldende. Den rektangulære kasse, med det skrå tag i den ene ende, hvor også døren, eller vinduet, ind, eller ud, sidder. Et defineret hvidt rum, som simulerer et udefineret sort ikke-rum.
Undersøgelsen af selvet er hovedløst og sammenhængen ligger og roder ude i den grå zone. Derfor kan værkerne på udstillingen også betragtes som en fragmenteret krop, hvor psykologien sidder i de enkelte kropsdele, mens sjælen er poesien, der opstår imellem delene.