pladsen  
 

<< udstillinger   fotos   presse   www  
Hvad der lader sig gøre 

Marie Søndergaard Lolk
Honza Hoeck

Marie Søndergaard Lolk træffer beslutninger. De ender som billeder, mens processer løber sammen i sidestillinger af forskelligartede figurer. Undervejs løsriver beslutningerne sig fra deres ide, transformeres gennem handling til koncept og løber således direkte ind i verden. Beslutning som deltagelse eller handling som tanke; rastløst forsøger de at bytte plads på et meget lille område.

Honza Hoeck sammentæller de facts, der er. Han er kommet frem til, at de både er mange og umulige at fastholde, idet de er spændende. Som kunstner forsøger han således at undgå mange ting. Nogle af dem havner alligevel på hans bord og i sidste ende foran beskueren. Det har simpelthen vist sig umuligt at undgå alt. Alligevel lader det sig gøre at pege på verden, udvælge et stykke af den og sige; se der!

Marie Søndergaard Lolk og Honza Hoeck afsøger med HVAD DER LADER SIG GØRE, hvad handling og tanke kan bringes til at betyde, når figur-grundforholdet som et udgangspunkt opløses til en realiseret umulighed. Fra en resolut tilgang til tingene og over til en mere distraheret præcision genereres både det, der jo helt åbenlyst er, men også det, der kan siges at lade sig gøre.